З метою сприяння належної організації діяльності об'єднаних територіальних громад у сфері соціального захисту населення та захисту прав дітей, вдосконаленню професійних можливостей персоналу соціальних служб, у рамках проекту UNDP у Харківській міській раді 11 вересня 2018 року пройшов семінар-тренінг "Надання соціальних послуг в умовах децентралізації. Новітні технології: інтегрований підхід орієнтований на клієнта" для представників громадськості та працівників сфери соціального захисту населення, захисту прав дітей від громад Луганської та Донецької областей.

Одним із завдань семінару-тренінгу є відпрацювання ефективної моделі взаємодії з партнерами, які надають різні послуги і знаходяться в різних секторах, для прийняття колективних рішень. 

В рамках візиту до Харкова соціальні працівники з Донецької та Луганської областей відвідали Регіональний центр послуг м.Харкова, де ознайомилися з принципами його роботи, переліком послуг, організацією процесів взаємодії між різними суб'єктами надання соціальних, адміністративних послуг, а також послуг у сфері пенсійного забезпечення.