Урядовим рішенням з метою покращення матеріального стану багатодітних сімей, створення належних умов для виховання дітей, які виховуються в таких сім’ях, запроваджено новий вид соціальних виплат – допомога на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях.

Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 250 від 13.03.2019 «Деякі питання надання соціальної підтримки багатодітним сім’ям» та запровадив з 1 квітня 2019 р. виплату допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях. Допомога призначатиметься у розмірі 1 700 гривень.

Допомога надається одному з батьків дитини, які постійно проживають разом з дитиною. Призначення і виплата допомоги здійснюється за зареєстрованим місцем проживання або місцем фактичного проживання.

Документи, необхідні для призначення допомоги, подаються заявником особисто.

Для призначення допомоги органу соціального захисту населення за умови пред’явлення паспорта громадянина України подається заява одного з батьків, з яким постійно проживає дитина, що складається за формою, затвердженою Мінсоцполітики, та копії таких документів:

  • посвідчення батьків багатодітної сім’ї (з пред’явленням оригіналу) та посвідчення дитини з багатодітної сім’ї (з пред’явленням оригіналу);
  • свідоцтв про народження всіх дітей (з пред’явленням оригіналів).

Звертаємо увагу, що для громадян, які звернуться у період з квітня по червень 2019 року включно за наданням допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях, зазначена допомога призначатиметься з 1 квітня 2019 року.