Усім звертатися до Управлінь праці та соціального захисту населення не потрібно, оскільки ці підрозділи проводять автоматичний перерахунок, без звернення громадян.

Щорічно в травні проводиться перепризначення житлових субсидій для домогосподарств, які отримували житлову субсидію у попередньому сезоні, на наступний рік.

До управління соціального захисту населення, у травні, необхідно буде звернутися:

  • орендарям житла;
  • внутрішньо переміщеним особам;
  • тим сім’ям, яким субсидію було призначено не на всіх зареєстрованих, а фактично проживаючих в помешканні осіб;
  • тим сім’ям, де є непрацюючі люди працездатного віку, в яких або відсутні доходи, або вони менші мінімальної заробітної плати;
  • тим сім’ям, в який відбулися зміни у складі сім’ї протягом останнього року.

з заявою та декларацією про доходи.

Також подати заяву можна в електронному вигляді на сайті Мінсоцполітики, або надіслати в письмовому вигляді через Укрпошту.

З березня розпочата виплата субсидії в грошовій формі для осіб, які отримували житлову субсидію станом на 1 січня 2019 року.

Якщо Ви отримували монетизовану субсидію та своєчасно оплачували комунальні послуги, то Вам буде проведено автоматичне перепризначення, при цьому всі необхідні документи та дані будуть зібрані Управліннями праці та соціального захисту населення без Вашої участі.

Субсидію на неопалювальний період з травня по вересень 2019 року розраховуватимуть на основі доходів громадян, отриманих у 3-4 кварталах
2018 року. Допомогу на опалювальний сезон 2019-2020 рр. – на основі доходів 1-2 кварталів 2019 року.

У разі отримання інформації про наявність заборгованості за житлово-комунальні послуги та/або внесків/платежів об’єднанню на оплату витрат на управління багатоквартирним будинком, загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (на сьогодні це 340 грн.), житлова субсидія на наступний сезон не призначається.

Якщо громадянин протягом двох місяців з дати отримання повідомлення про відмову в призначенні житлової субсидії на наступний сезон документально підтвердив сплату заборгованості або уклав договір про її реструктуризацію, або оскаржив наявність заборгованості в судовому порядку, житлова субсидія призначається з початку такого сезону. Якщо пройшло понад два місяці з дати отримання такого повідомлення, житлова субсидія призначається з місяця, наступного за місяцем, в якому громадянин вчинив такі дії.

Є можливість попереднього запису на прийом через інтернет або за телефонами: 725-03-33, (063) 725-03-33, (098) 725-03-33, (099) 725-03-33. Зателефонувавши за цими номерами, можна отримати первинні консультації і попередньо записатися на прийом у зручний час.