Постановою Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року №632 «Деякі питання виплати державної соціальної допомоги» змінено Порядок обчислення середньомісячного сукупного доходу сім’ї (домогосподарства) для усіх видів державної соціальної допомоги.

Якщо Ви отримували допомогу станом на липень 2020 року (подавали заяви з квітня по червень 2020 року) або зверталися за подовження допомоги в липні місяці, для отримання допомоги Вам необхідно звернутися до органів соціального захисту населення з новою декларацією та заявою. При цьому дата подачі попередньої заяви зберігається.

Тепер середньомісячний сукупний дохід для призначення державної соціальної допомоги визначається відповідно до Порядку обчислення середньомісячного сукупного доходу сім’ї (домогосподарства) для усіх видів державної соціальної допомоги, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 632.

Шість місяців становлять два квартали, що передують місяцю, який передує місяцю звернення за призначенням державної соціальної допомоги (далі ― період, за який враховуються доходи). Наприклад, для осіб, які звернулися в липні, попереднім місяцем є червень (2 квартал), а квартали, які передують червню- 1 квартал 2020 року та 4 квартал 2019 року. Тобто, для осіб, які звернулися за допомогою в липні місяці необхідно задекларувати доходи з жовтня 2019 року по березень 2020 року. А для заявників, які планують звернутися в серпні 2020 року, необхідно задекларувати доходи з січня по червень 2020 року.

Нагадуємо, що прийом документів здійснюється виключно за попереднім записом. Інформація щодо додаткових телефонів кожного районного управління праці та соціального захисту населення, за якими можна записатися на прийом, розміщена на сайті «Прозорий офіс» 17.03.2020 року та за посиланням https://prozoriy-office.kharkov.ua/teper-vidviduvacham-dostupni-vsi-poslugy-soczialnogo-harakteru/.

Джерело: Прозорий офіс